24. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský biftek s chimichurri.
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský biftek s chimichurri je oblíbený recept z argentinské kuchyně, který spojuje lahodný grilovaný biftek s osvěžující a pikantní omáčkou chimichurri. Naučte se, jak si připravit tento lahodný pokrm a pořádně se pochutnat!

Suroviny

  • 4 kusy bifteků (asi 200g každý)
  • 1 hrst nasekané petržele
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 chilli paprička (nasekaná)
  • 1 citrón (šťáva)
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte petržel, koriandr, česnek, chilli, citrónovou šťávu, olivový olej, med, mletou papriku, sůl a pepř v misce na chimichurri omáčku.
  2. Připravte gril a dejte ho zahřát na vysokou teplotu.
  3. Bifteky osolte a opepřete z obou stran.
  4. Grilujte bifteky asi 3-4 minuty z každé strany (pro střední propečení) nebo déle podle vaší představy.
  5. Nechte bifteky odpočinout asi 5 minut a poté je podávejte se chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *