24. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský biftek s chimichurri je oblíbený recept z argentinské kuchyně, který spojuje lahodný grilovaný biftek s osvěžující a pikantní omáčkou chimichurri. Naučte se, jak si připravit tento lahodný pokrm a pořádně se pochutnat!
Suroviny
- 4 kusy bifteků (asi 200g každý)
- 1 hrst nasekané petržele
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 chilli paprička (nasekaná)
- 1 citrón (šťáva)
- 120 ml olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte petržel, koriandr, česnek, chilli, citrónovou šťávu, olivový olej, med, mletou papriku, sůl a pepř v misce na chimichurri omáčku.
- Připravte gril a dejte ho zahřát na vysokou teplotu.
- Bifteky osolte a opepřete z obou stran.
- Grilujte bifteky asi 3-4 minuty z každé strany (pro střední propečení) nebo déle podle vaší představy.
- Nechte bifteky odpočinout asi 5 minut a poté je podávejte se chimichurri omáčkou.