16. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský biftek s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský biftek s chimichurri je lahodný recept, který spojuje křupavý a šťavnatý biftek s pikantní a osvěžující chimichurri omáčkou. Tento argentinský klasik je perfektní na grilování nebo přípravu na pánvi a vyniká svou jednoduchostí i výrazným chutím. Neváhejte si dopřát tuto chutnou specialitu, která vám rázem přenese chuťové smysly do vzdálené Argentiny.

Suroviny

  • 4 kusy argentinského bifteku (přibližně 200g každý)
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 červený paprička
  • 1 limetka (šťáva)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octu
  • 1 lžička sušené oregano
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Připravte chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujte petrželku, česnek, cibuli a papričku, dokud nevznikne hrubá pasta.
  2. Přidejte olivový olej, vinný ocet, limetkovou šťávu a oregano. Dobře promíchejte. Omáčku osolte a opepřete dle chuti.
  3. Bifteky opláchněte a osušte papírovým utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran.
  4. Rozpalte gril. Na vysoké teplotě opékejte bifteky přibližně 3-4 minuty z každé strany (pro medium rare). Čas pečení můžete upravit dle preferovaného propečení.
  5. Nechte bifteky odpočinout pár minut, poté je pokapávejte chimichurri omáčkou.
  6. Servírujte s pečenými brambory nebo crusty chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *