28. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský biftek à la criolla
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský biftek à la criolla je lahodný recept z argentinské kuchyně. Tento pikantní a chutný biftek je připravený s křupavou zeleninovou směsí z rajčat, cibule, papriky a česneku. Nádherně dochucený s přísadami jako pálivá paprika, oregano a tymián, toto jídlo určitě rozproudí chuťové buňky. S jemně upečeným biftekem a aromatickou zeleninovou krémovou omáčkou toto argentinské jídlo poskytuje dokonalé spojení chutí. Připravte si tento skvělý argentinský biftek à la criolla a okuste kouzlo argentinské kuchyně.

Suroviny

  • 4 kusy argentinského bifteku (cca 200g každý)
  • 2 středně velké cibule
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 60 ml olivového oleje
  • 60 ml bílého octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Ve velké misce smícháme olivový olej, ocet, prolisovaný česnek, sladkou papriku, sůl a pepř.
  2. Bifteky dáme do marinády a necháme je asi 30 minut odpočinout v lednici.
  3. Mezitím si připravíme zeleninu. Cibule oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na pánvi s trochou oleje dozlatova.
  4. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme, zbavíme stonků a nakrájíme na malé kousky.
  5. Papriky a rajčata přidáme na pánvi k cibuli a krátce restujeme, dokud zelenina nezměkne.
  6. Bifteky vyjmeme z marinády a osušíme kuchyňským papírem. Na silně rozpálené pánvi opečeme bifteky z obou stran podle požadovaného stupně propečení (cca 2-4 minuty z každé strany pro středně provařený biftek).
  7. Po upečení necháme bifteky 2-3 minuty odpočinout pod alobalovou fólií, abychom udrželi šťavnatost masa.
  8. Poté podáváme bifteky s připravenou zeleninou a můžeme ozdobit např. petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *