5. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský asado s chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský asado s chimichurrim je chutný a autentický argentinský recept na grilované maso. Tento pokrm je připravován s využitím kvalitního hovězího masa a dochucuje se tradiční argentinskou omáčkou chimichurri. Užijte si savou chuť kousku masa, které je perfektně grilované na žáru a okořeněné směsí česneku, pálivé papriky, olivového oleje a bylinek. Argentinský asado s chimichurrim je neodolatelným pokrmem, který okouzlí vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 1,5 kg hovězího žebra
  • 3 lžíce drceného česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce papriky
  • ¼ šálku olivového oleje
  • ½ šálku červeného vinného octa
  • ½ šálku čerstvé petrželky (nasekané)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 stroužek čili papričky (nasekané)
  • ½ šálku olivového oleje
  • ¼ šálku vinného octa
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Česnek, sůl, pepř, kmín, papriku, olivový olej a vinný ocet smíchejte v misce a vytvořte marinádu.
  2. Hovězí žebra důkladně potřete marinádou a nechte je minimálně 2 hodiny odležet v lednici. Ideálně nechte žebra lůžkovat přes noc pro maximální chuť.
  3. Před přípravou grilu nechte žebra zahřát na pokojovou teplotu a předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  4. Vložte žebra na gril a grilujte je z obou stran po dobu přibližně 10-15 minut, dokud nejsou řádně propečená a získají zlatavou a křupavou kůrku.
  5. Mezitím připravte chimichurri omáčku. V misce smíchejte nasekanou petrželku, nasekaný česnek, nasekanou čili papričku, olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  6. Po dokončení grilování nechte žebra chvíli odpočinout a poté je nakrájejte na porce. Podávejte s chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *