5. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský asado s chimichurrim je chutný a autentický argentinský recept na grilované maso. Tento pokrm je připravován s využitím kvalitního hovězího masa a dochucuje se tradiční argentinskou omáčkou chimichurri. Užijte si savou chuť kousku masa, které je perfektně grilované na žáru a okořeněné směsí česneku, pálivé papriky, olivového oleje a bylinek. Argentinský asado s chimichurrim je neodolatelným pokrmem, který okouzlí vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 1,5 kg hovězího žebra
- 3 lžíce drceného česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce papriky
- ¼ šálku olivového oleje
- ½ šálku červeného vinného octa
- ½ šálku čerstvé petrželky (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 stroužek čili papričky (nasekané)
- ½ šálku olivového oleje
- ¼ šálku vinného octa
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Česnek, sůl, pepř, kmín, papriku, olivový olej a vinný ocet smíchejte v misce a vytvořte marinádu.
- Hovězí žebra důkladně potřete marinádou a nechte je minimálně 2 hodiny odležet v lednici. Ideálně nechte žebra lůžkovat přes noc pro maximální chuť.
- Před přípravou grilu nechte žebra zahřát na pokojovou teplotu a předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Vložte žebra na gril a grilujte je z obou stran po dobu přibližně 10-15 minut, dokud nejsou řádně propečená a získají zlatavou a křupavou kůrku.
- Mezitím připravte chimichurri omáčku. V misce smíchejte nasekanou petrželku, nasekaný česnek, nasekanou čili papričku, olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Po dokončení grilování nechte žebra chvíli odpočinout a poté je nakrájejte na porce. Podávejte s chimichurri omáčkou.