31. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné argentinské vepřové těstící na grilu jsou skvělou volbou pro milovníky grilování. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit lahodné a šťavnaté vepřové těstící s argentinským nádechem. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělý chutný zážitek z grilování!
Suroviny
- 600g vepřového masa (plec nebo krk)
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 2 rajčata, nakrájená na plátky
- Čerstvý tymián a oregano, nasekané
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky.
- Přidejte prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl, pepř a zalijte olivovým olejem. Dobře promíchejte a nechte odpočívat minimálně 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
- Před grilováním zahřejte gril na střední teplotu.
- Na špízy střídavě navlékněte kousky masa, plátky cibule, papriky a rajčata.
- Grilujte těstící na rozpáleném grilu asi 10-15 minut, nebo dokud maso není propečené a zelenina zjemní.
- Pokrm můžete podávat s vařeným bramborem nebo salátem, zalitém olivovým olejem a octem. Dobrou chuť!