15. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské steak s chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské steak ‌s chimichurrim je dokonalá kombinace grilovaného masa a osvěžující bylinkové omáčky. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť argentinské kuchyně přímo u vás doma!

Suroviny

  • 2 kusy argentinského steaku
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku čerstvé petržele nasekané
  • 1/4 šálku ‍čerstvého koriandru nasekaného
  • 2 stroužky česneku nasekaného
  • 1 špetka červené papriky
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • sůl a ‍pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme ‌chimichurri omáčku. V míse smícháme olivový olej, petržel, koriandr, česnek, červenou papriku a ⁤ocet. Dochutíme⁤ solí a pepřem podle chuti. Omáčku necháme odpočívat aspoň hodinu, aby chutě dobře promíchaly.
  2. Steaky osolíme a opepříme z obou stran.
  3. Na pánvi rozehřejeme trochu ​oleje a‍ steak pečeme podle preference (krvavý, středně propečený, propečený).
  4. Po upečení steak vyndáme z pánve a necháme ho odpočinout alespoň 5 minut.
  5. Na talíř ⁤dáme steak a přelijeme‌ ho chimichurrim. Servírujeme s grilovanou zeleninou‌ nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *