15. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské steak s chimichurrim je dokonalá kombinace grilovaného masa a osvěžující bylinkové omáčky. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť argentinské kuchyně přímo u vás doma!
Suroviny
- 2 kusy argentinského steaku
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku čerstvé petržele nasekané
- 1/4 šálku čerstvého koriandru nasekaného
- 2 stroužky česneku nasekaného
- 1 špetka červené papriky
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V míse smícháme olivový olej, petržel, koriandr, česnek, červenou papriku a ocet. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Omáčku necháme odpočívat aspoň hodinu, aby chutě dobře promíchaly.
- Steaky osolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a steak pečeme podle preference (krvavý, středně propečený, propečený).
- Po upečení steak vyndáme z pánve a necháme ho odpočinout alespoň 5 minut.
- Na talíř dáme steak a přelijeme ho chimichurrim. Servírujeme s grilovanou zeleninou nebo pečenými brambory.