23. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské steak s chimichurri je lahodný pokrm, který si zamilujete. Kombinace šťavnatého argentinského steaku s osvěžujícím chimichurri omáčkou vytvoří jedinečnou chuťovou explozi. Naučte se připravit tento lahodný recept a pochutnejte si na něm s přáteli a rodinou.
Suroviny
- 4 kusy argentinského biftečku
- 1/2 šálku čerstvé petrželky, nasekané
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku červeného vína octa
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 čajová lžička mleté červené papriky
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte petrželku, česnek, ocet, olivový olej, papriku, oregano, sůl a pepř v míse a nechte marinovat alespoň hodinu.
- Ohřejte gril na střední teplotu.
- Opatrně osušte steak a opepřete z obou stran.
- Grilujte steak na grilu podle vaší preference, obvykle asi 4-5 minut na každou stranu pro středně upečený steak.
- Po upečení nechte steak odpočívat asi 5 minut a pak podávejte s připraveným chimichurri omáčkou. Bon appétit!