23. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské steak s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské steak s chimichurri je lahodný pokrm, který si zamilujete. Kombinace šťavnatého argentinského steaku s osvěžujícím chimichurri omáčkou vytvoří jedinečnou chuťovou explozi. Naučte se připravit tento lahodný recept a pochutnejte si na něm s přáteli a rodinou.

Suroviny

  • 4 kusy argentinského biftečku
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky, nasekané
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku červeného vína octa
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 čajová lžička mleté červené papriky
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte petrželku, česnek, ocet, olivový olej, papriku, oregano, sůl a pepř v míse a nechte marinovat alespoň hodinu.
  2. Ohřejte gril na střední teplotu.
  3. Opatrně osušte steak a opepřete z obou stran.
  4. Grilujte steak na grilu podle vaší preference, obvykle asi 4-5 minut na každou stranu pro středně upečený steak.
  5. Po upečení nechte steak odpočívat asi 5 minut a pak podávejte s připraveným chimichurri omáčkou. Bon appétit!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *