24. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské špagety s omáčkou bolognese jsou jedinečným spojením argentinské a italské kuchyně. Tento lahodný pokrm přináší chuťovou explozi díky kombinaci špaget s bohatou omáčkou bolognese plnou mletého masa, rajčat a bylinek. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou jízdu po chuťové dráze.
Suroviny
- 400g špaget
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 4 rajčata
- 400ml rajčatového pyré
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, oregano, bazalka, olej
Postup
- Nejprve si připravíme základní omáčku bolognese. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme mleté maso a dusíme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, orestujeme a zalijeme rajčatovým pyré a protlakem. Přisolíme, opepříme a přidáme koření podle chuti.
- Omáčku dusíme cca 30 minut na mírném plameni.
- V druhém hrnci uvaříme špagety podle návodu na obalu.
- Hotové špagety scedíme a podáváme zalité omáčkou bolognese.