14. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinské roštěná masa je lahodný argentinský pokrm připravený ze vysoké kvality hovězího masa, koření a bylinek. Tento recept vás okouzlí svou šťavnatostí a intenzivními chutěmi, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm doma a dejte svému jídelníčku trochu exotiky!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na roštěná
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé nastrouhané šťávy z limetky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Smíchejte prolisovaný česnek, olivový olej, limetkovou šťávu, koriandr, kmín, sůl a pepř v misce a promíchejte.
- Natřete marinádou hovězí maso na všechny strany a nechte minimálně 2 hodiny odležet v lednici.
- Po odležení maso vyndejte z lednice a nechte zahřát na pokojovou teplotu.
- Zahřejte gril nebo grilovací pánev a opékejte maso podle chuti a dozdobte plátkem limetky.
- Podávejte s vaší oblíbenou omáčkou a přílohou, například křupavými bramborami a grilovaným zeleninovým salátem.