18. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské masové sendviče s chimichurri jsou oblíbeným pokrmem v Argentině. Tento recept kombinuje šťavnaté grilované maso s pikantní chimichurri omáčkou, která dodává sendvičům výraznou chuť a aroma. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si chutnou argentskou lahůdku doma.
Suroviny
- 400g hovězí maso (např. roastbeef)
- 4 křenová houska
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- Chimichurri omáčka (recept níže)
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Chimichurri omáčka
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 hrst čerstvé koriandru
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 1/2 čajové lžičky kajenského pepře
- 1/4 šálku červeného vína
- 3/4 šálku olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl
- Pepř
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujeme petrželku, koriandr, česnek, oregano, papriku, kajenský pepř, červené víno, olivový olej a citronovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Omáčku dejte stranou a nechte uležet.
- Maso osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Na pánvi si opečeme maso dle preferovaného stupně propečení. Nechte maso odpočinout a pak ho nakrájejte na tenké plátky.
- Rajčata, cibuli a papriku nakrájejte na plátky. Křenové housky rozkrojte a zlehka je osušte na pánvi.
- Na spodek housky položte plátky masa, pak rajčata, cibuli a papriku. Zakápněte chimichurri omáčkou a přiklopte druhou polovinou housky.
- Sendviče můžete podávat s hranolkami či zeleninovým salátem. Dobrou chuť!