22. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské masové empanadas jsou tradiční argentinský pokrm plný chutí a vůní. Tento recept vás naučí, jak připravit domácí empanadas plněné chutným mletým masem a ochucenými kořením. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept a přenesete se do argentinské atmosféry přímo z pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 400 g hovězího nebo vepřového masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 vejce
- 100 g oliv bez pecek
- 1 lžička sladké papriky
- sůl, pepř, olivový olej
- těsto na empanadas (k dostání v supermarketu)
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, maso a na kostičky nakrájenou papriku a rajče.
- Přidáme olivy, sladkou papriku, sůl a pepř a necháme směs chvíli podusit.
- Na hotové těsto nakrájíme kruhy a na každý kruh položíme trochu náplně z masa a zeleniny.
- Zabalíme empanadu tak, aby se nám nepřetrhla a pak jí zvlníme okraje prstama.
- Vymažeme empanady rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Pak už jen stačí vychutnat tuto lahodnou argentinskou pochoutku!