6. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské hovězí maso s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské hovězí maso s chimichurri je lahodný argentinský pokrm, který si zamilujete. Kombinace šťavnatého hovězího masa a osvěžující chimichurri omáčky vám rozproudí chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést argentinskou kuchyní! Suroviny:

  • 600g hovězího masa (např. roštěnec nebo výběr z hovězího)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 Červená paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř
  • Chimichurri omáčka (recept níže)

Chimichurri omáčka:

  • 1 šálek nasekané petržele
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 1/2 čajové lžičky červené papriky vločky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V míse smícháme petržel, česnek, papriku, kmín, oregano a červenou papriku. Přilijeme olivový olej a ocet a promícháme. Omáčku osolíme a opepříme dle chuti.
  2. Na patře rozpálíme olivový olej a osolíme a opepříme hovězí maso. Maso osmahneme z obou stran dozlatova.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku a smažíme do měknutí zeleniny.
  4. Hovězí maso podáváme s chimichurri omáčkou a přílohou podle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *