4. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské hovězí empanady
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na argentinské hovězí empanady je skvělou volbou pro všechny milovníky tradiční kuchyně. Tato ikonická argentinská specialita vás okouzlí svou výjimečnou chutí a dokonale křupavým těstem. Hovězí maso, cibule, paprika a olivy se naplní do malých koláčků a pečou se do zlatova. Tato lahůdka je ideální na párty, pikniky nebo prostě jako pochoutka kdykoliv. Vyzkoušejte tento autentický recept a ponořte se do argentinské kultury přímo ve vaší kuchyni.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (mletého)
  • 1 cibule (nasekaná na drobno)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 paprika (nasekaná na kostičky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 500 g kynutého těsta
  • 1 vejce (rozšlehané)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezískají lehce zlatavou barvu.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a smažte, dokud nezmění barvu.
  3. Přidejte papriku, mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř. Vařte a míchejte, dokud není maso plně propečené a koření se rovnoměrně rozložilo.
  4. Předejte směs do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto na silnější plát a vyřízněte z něho kolečka o průměru přibližně 10 cm.
  6. Na střed každého kolečka dejte lžíci masa, složte na půl a okraje těsta spojte hnětením a poklepáním prstů.
  7. Rozehřejte troubu na 200°C.
  8. Vejcem potřete empanady a pečte je na plechu s pečícím papírem asi 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  9. Podávejte empanady teplé nebo studené s chimichurri omáčkou nebo guacamole.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *