7. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
Argentinské hovězí empanadas s koriandrem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si autentické argentinské hovězí empanadas s koriandrem podle tohoto jednoduchého receptu! Empanadas, oblíbené kapesní pečivo z Latinské Ameriky, jsou plněné nakrájeným hovězím masem, cibulí, paprikou a čerstvým koriandrem, ochucené tradičními kořením. Ideální jako pohostinný oběd, večeře či svačina na oslavy. Zjistěte tipy na přípravu a servírování!

Suroviny

  • 500g hovězího mletého masa
  • 2 střední cibule, nadrobno nakrájené
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • Špetka chilli prášku (podle chuti)
  • 100g zelených oliv, nakrájených
  • 3 vařená vejce, nakrájená na malé kousky
  • Čerstvý koriandr, nasekaný (podle chuti)
  • 500g těsta na empanadas (můžete použít hotové nebo připravit doma)
  • Olej na smažení
  • Sůl a černý pepř

Postup

  1. Na středním ohni zahřejte olej v pánvi a přidejte cibuli. Smažte, dokud nezměkne.
  2. Přidáte česnek, kmín, papriku a chilli prášek a smažte další 2 minuty.
  3. Přidejte mleté hovězí maso, osolte a opepřete a vařte, dokud maso není zcela uvařené.
  4. Vypněte oheň a přidejte olivy, vejce a koriandr. Dobře promíchejte a nechte směs vychladnout.
  5. Rozdělte těsto na empanadas na malé kousky a vyválejte do kruhů.
  6. Do středu každého kruhu kladte lžíci směsi a těsto zavřete, aby se utvořily půlměsíce. Okraje důkladně uzavřete, aby náplň zůstala uvnitř při smažení.
  7. Ve velké pánvi rozehřejte dostatek oleje pro hluboké smažení. Smažte empanadas několik minut z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  8. Hotové empanadas vyjměte a položte na papírové ručníky, aby se odsál přebytečný olej.
  9. Podávejte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *