2. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské hovězí empanadas plněná masa
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské hovězí empanadas plněné chutnou masovou směsí jsou oblíbeným jídlem v argentinské kuchyni. Můžete si je snadno připravit i doma a okořenit je podle své chuti. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si tuto lahodnou pochoutku!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl a pepř
  • listové těsto
  • 1 vejce

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajče a dusíme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme nasekané hovězí maso a opečeme z obou stran.
  4. Přidáme mletou papriku, kmín, červenou papriku, sůl a pepř podle chuti a dusíme ještě chvíli.
  5. Těsto na empanadas rozválíme a vykrajujeme kruhy.
  6. Na střed každého kruhu dáme lžíci náplně z masa a uzavřeme do tvaru půlměsíce.
  7. Empanadas potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud nezezlátnou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *