2. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské hovězí empanadas plněné chutnou masovou směsí jsou oblíbeným jídlem v argentinské kuchyni. Můžete si je snadno připravit i doma a okořenit je podle své chuti. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si tuto lahodnou pochoutku!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička červené papriky
- sůl a pepř
- listové těsto
- 1 vejce
Postup
- Na pánvi orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajče a dusíme, dokud nezměknou.
- Přidáme nasekané hovězí maso a opečeme z obou stran.
- Přidáme mletou papriku, kmín, červenou papriku, sůl a pepř podle chuti a dusíme ještě chvíli.
- Těsto na empanadas rozválíme a vykrajujeme kruhy.
- Na střed každého kruhu dáme lžíci náplně z masa a uzavřeme do tvaru půlměsíce.
- Empanadas potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud nezezlátnou.