25. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanady se sýrem jsou lahodné domácí pečivo plné chutí a vůně. Křehké těsto naplněné sýrem a dalšími lahodnými ingrediencemi je oblíbenou pochoutkou nejen v Argentině. Připravte si tyto lahodné empanady doma a užijte si skvělou chuť argentinské kuchyně. S receptem na argentinské empanady se sýrem vás jistě potěšíte nejen sami, ale i své blízké.
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 150g másla
- 125ml vody
- 200g sýra (např. eidam)
- 1 cibule
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku s vroucí vodou a máslem a zpracujeme na hladké těsto. Těsto necháme odpočinout v chladničce minimálně 30 minut.
- V této době si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený sýr a za stálého míchání osmahneme dozlatova. Dochutíme solí a pepřem.
- Těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme kruhy, které naplníme připravenou náplní. Okraje spojíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou empanady zlatavé.
- Podáváme teplé jako samostatné jídlo nebo s různými omáčkami.