25. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanady s masovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční argentinské empanady s chutnou masovou náplní! Tento oblíbený jídlo je plný lahodných chutí a určitě vám zpříjemní vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a bavte se vařením jako pravý argentinský kuchař!

Suroviny

  • 250g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, oregano, kmín
  • listové těsto

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, maso, nakrájenou papriku a rajče. Přidáme koření a necháme vychladnout.
  2. Na plech vyválíme listové těsto a vykrajujeme kruhy.
  3. Do každého kruhu dáme lžíci náplně a uzavřeme do tvaru půlměsíce. Okraje přitlačíme vidličkou.
  4. Empanady potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *