4. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanady s masem jsou tradiční argentinské pečivo plněné chutnou masovou směsí. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se na okouzlující ulice Buenos Aires!
Suroviny
- 400 g hovězího mletého masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 zelená paprika, nasekaná
- 1 rajče, nasekané
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného oregána
- sůl a pepř podle chuti
- 500 g lívance na těsto
- 1 vejce, rozšlehané na potření
Postup
- Na pánvi osmahneme maso spolu s cibulí, česnekem, paprikou a rajčetem.
- Přidáme kmín, papriku, oregáno, sůl a pepř a necháme krátce restovat.
- Lívanci rozválíme na poměrně tenké pláty a vykrájíme kruhy pomocí kulatého vykrajovače.
- Na každý kruh těsta vložíme lžíci masové směsi a uzavřeme do tvaru půlměsíce.
- Okraje empanady prsty přitlačíme alebo stlačíme vilkou pro ozdobu.
- Empanady potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.