17. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanady s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné argentinské empanady s masovou náplní. Tento tradiční argentinský pokrm si získá srdce každého milovníka dobrého jídla. Neodolatelně křupavé těsto a pikantní masová náplň vám rozhodně zpříjemní vaše chuťové buňky. Navštivte náš web a pusťte se do vaření skvělého argentinského pokrmu!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • olivový olej
  • 1 lžička kumínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • svěží koriandr
  • 500g listového těsta

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
  2. Přidejte na kostky nakrájené maso a nechte dusit, dokud není maso zcela uvařené.
  3. Přidejte kumín, papriku, kmín, sůl a nasekaný koriandr. Promíchejte a nechte chvíli podusit.
  4. Těsto rozválejte na tenké pláty a vykrájejte kolečka. Na jednu polovinu každého kolečka dejte lžíci nadílky.
  5. Zbytek těsta překlopte přes nádivku a uzavřete okraje těsta, aby vznikly empanady.
  6. Položte empanady na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  7. Hotové argentinské empanady podávejte teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *