21. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanady s hovězím masem jsou lahodné a typické argentinské pokrmy plné chutí a vůní. Tento recept vás provede celým procesem přípravy těsta a nádivky, které se spojí v perfektní kombinaci. Vyzkoušejte tuto tradiční argentinskou specialitu a užijte si jedinečnou chuť!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička soli
- 1 balení kynutého těsta na listové těsto
- 1 vejce
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a papriku a restujeme do měkka.
- Přidáme koření – papriku, kmín, koriandr a sůl.
- Smícháme a necháme vychladnout.
- Vykrojíme kruhy z těsta a do středu každého kruhu dáme lžíci náplně.
- Okraje těsta sešlápneme a složíme do tvaru půlměsíce.
- Okraje zatlačíme vidličkou, aby se empanada neotevřela během pečení.
- Natřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne.
- Hotové argentinské empanady podáváme teplé s různými omáčkami.