21. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanady s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanady s hovězím masem jsou lahodné a typické argentinské pokrmy plné chutí a vůní. Tento recept vás provede celým procesem přípravy těsta a nádivky, které se spojí v perfektní kombinaci. Vyzkoušejte tuto tradiční argentinskou specialitu a užijte si jedinečnou chuť!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1 balení kynutého těsta na listové těsto
  • 1 vejce

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a papriku a restujeme do měkka.
  3. Přidáme koření – papriku, kmín, koriandr a sůl.
  4. Smícháme a necháme vychladnout.
  5. Vykrojíme kruhy z těsta a do středu každého kruhu dáme lžíci náplně.
  6. Okraje těsta sešlápneme a složíme do tvaru půlměsíce.
  7. Okraje zatlačíme vidličkou, aby se empanada neotevřela během pečení.
  8. Natřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne.
  9. Hotové argentinské empanady podáváme teplé s různými omáčkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *