19. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanády
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanády‌ jsou ‌křehké a ‍chutné​ kapsy plné⁢ lahodné náplně. ⁣Tento tradiční ⁣argentinský recept‌ vám ⁣umožní získat ⁣dokonalý chuťový ⁢zážitek. Náplň na ⁣základě mletého‍ masa, ⁢cibule, oleje a bylinek je zabalená v listovém těstě, které​ se peče do ‌zlatova. Tato empanáda je připravená s láskou​ a přírodními surovinami, aby se vám dostal autentický ‍příběh Argentiny a exotickej kuchyni až na talíř. Dopřejte si⁣ skvělou večeři nebo chutnou svačinku, která ‍se ​lahodí ​celé ⁣rodině! ‌

Suroviny

  • 400 ​g hladké mouky
  • 200 ⁢g‌ másla
  • 1 ⁣vejce
  • 120 ml studené vody
  • 500 ⁤g ⁢mletého masa⁣ (hovězí⁢ nebo ‌vepřové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky‌ česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička papriky
  • 1​ lžička ⁤kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejdříve si připravíme‍ těsto na‍ empanády. Ve velké míse smícháme ‍mouku a máslo, dokud nezískáme drobivou⁢ konzistenci. Poté přidáme​ vejce a​ postupně přiléváme​ vodu, dokud nezískáme‌ hladké těsto. Těsto zabalíme​ do potravinové fólie a‌ necháme ho odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme ‍náplň. Cibuli,​ česnek a papriku nakrájíme na malé kousky. Na⁢ pánvi ‍rozpálíme olivový olej ‌a‌ necháme na něm cibuli a česnek zesklovatět. Poté přidáme papriku ‌a orestujeme ji‌ do měkka.‍ Nakonec‌ přidáme​ mleté maso,​ papriku, kmín, sůl a pepř. Vše společně​ smažíme, dokud maso​ není zcela uvařené. Odstavíme z ‍ohně a necháme náplň vychladnout.
  3. Těsto vyndáme z lednice a ‌rozdělíme ho na menší kousky. Každý kousek⁣ vyválíme na tenkou⁢ placku⁢ a‌ vykrajujeme⁤ z‍ ní kolečka s průměrem přibližně⁢ 10 cm.
  4. Na každé kolečko⁤ těsta položíme‍ lžičku náplně a okraje ⁤těsta ‌složíme do ‍půlměsíčku. ⁢Okraje důkladně stiskneme, aby ⁢se empanády nerozpadly‌ při pečení.
  5. Hotové empanády​ přeneseme na plech vyložený pečicím papírem ‍a pečeme je v předehřáté troubě na ​180 °C asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou těstoviny zlatavé.
  6. Po vychladnutí můžeme argentinské empanády podávat‍ jako ‍předkrm nebo lehký oběd.‍ Dobrou ​chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *