17. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas z hovězího masa jsou tradiční lahůdkou z Jižní Ameriky, která vám okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Lehké těsto plněné šťavnatým hovězím masem, cibulí a bylinkami vás okamžitě přenesou do argentinských uliček. Vyzkoušejte tento recept doma a pusťte se do dobrodružství chuťových pohárků.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
- Hotové listové cesto na koblížky
Postup
- Na oleji osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu a spolu s ním opečeme na kocky nakrájané maso.
- Pridáme nasekaný cesnak, nakrájanú papriku a zamiešame koreniny – papriku, kmín a koriandr.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti a necháme zmes vychladnúť.
- Z hotového listového cesta vykrajujeme kruhy.
- Na každý kruh vložíme časť mäsovej zmesi a zlepujeme okraj cesta.
- Empanadas dávame na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Podávame teplé a môžeme k nim podávať rôzne omáčky alebo salsu.