15. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s masem jsou pikantní lahůdky plné chuti, které vás přenesou rovnou do argentinských ulic. Obalované těsto naplněné drceným masem, cibulí a kořením je oblíbeným pokrmem nejen v Jižní Americe. Naučte se připravit tyto lahodné empanadas a překvapte své blízké jedinečnou chuťovou zkušeností!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- 2 stroužky česneku
- kmín, sůl, pepř
- 1 balíček listového těsta
Postup
- Na pánvi opečeme na kostky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli, papriku a rajče.
- Přidáme prolisovaný česnek, kmín, sůl a pepř podle chuti.
- Směs necháme dusit, dokud není maso měkké.
- Na plech položíme listové těsto a nakrájené kruhy rozdělíme náplní.
- Z těsta zabalíme empanadas a pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud nejsou zlatavé.