19. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s masem – oblíbený recept na tradiční argentinské pečivo plněné šťavnatým a kořeněným masovým faršem. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí a zaručeně neodoláte!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- hotové nebo domácí těsto na empanadas
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku a orestujeme.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání smažíme dozlatova.
- Přidáme nakrájené rajče, papriku, kmín, sůl a pepř a dusíme, dokud není maso měkké.
- Těsto na empanadas rozválíme a nakrájíme na kolečka.
- Na každé kolečko dejeme lžíci masa, uzavřeme a okraje spojíme pomocí vidličky.
- Empanadas vyložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů, dokud nezhnědnou.