19. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas s masem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas s masem – oblíbený recept na tradiční argentinské pečivo plněné šťavnatým a kořeněným masovým faršem. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí a zaručeně neodoláte!

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • hotové nebo domácí těsto na empanadas

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a orestujeme.
  3. Přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání smažíme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené rajče, papriku, kmín, sůl a pepř a dusíme, dokud není maso měkké.
  5. Těsto na empanadas rozválíme a nakrájíme na kolečka.
  6. Na každé kolečko dejeme lžíci masa, uzavřeme a okraje spojíme pomocí vidličky.
  7. Empanadas vyložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů, dokud nezhnědnou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *