15. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s masem a sýrem jsou lahodné kapsičkové koláčky plné nádivky z mletého masa, sýra a koření. Naučte se, jak připravit tyto chutné argentinské dobroty doma!
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 100 g sýra (např. eidam)
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- hotové kynuté těsto na koláče
Postup
- Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a orestujeme.
- Přidáme na nudličky nakrájené maso a osolíme a opepříme.
- Přidáme papriku a kmín a dusíme, dokud maso není měkké.
- Přidáme na drobno pokrájený sýr a necháme zchladnout.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a každý vyválíme na placku.
- Na placku dáme lžíci náplně, okraje potřeme vodou a složíme na půl, tvoříme zapečetěné empanadu.
- Hotové empanadas vepřeme a pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud nezezlátne těsto.