26. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s masem jsou lahodné tradiční jihoamerické pečivo plněné pikantní nádivkou z mletého masa. Naučte se připravit tyto chutné empanadas krok za krokem a dejte své chuťové buňky na cestu do Argentiny!
Suroviny
- 400 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- šťava z 1 limetky
- listové cesto
Postup
- Na panvici osmahneme na olivovém oleji cibuli nakrájenou na drobné kousky.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud není maso propečené.
- Přidáme nakrájený česnek, papriky, kmín, papriku, sůl a černé pepř. Směs promícháme a dusíme, dokud není zelenina měkká.
- Přilijeme limetkovou šťávu a necháme vychladnout.
- Listové těsto vyválíme na vále do tloušťky asi 0,5 cm a vykrajujeme kruhy.
- Na každý kruh dáme lžičku náplně, zapečeme okraje a složíme do tvaru půlměsíce.
- Empanadas pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.