30. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas s hovězím masem jsou pikantní a lahodné pečivo plné tradičních argentinských chutí. Tento recept Vás zaručeně přenese do světa argentinské kuchyně. Křehké, rozpustné těsto je plněno šťavnatým, dochuceným hovězím masem, zeleninou a kořením. Tyto empanadas jsou dokonalé jako předkrm nebo svačina, kterou můžete sníst sami nebo s rodinou a přáteli. Připravte si tento autentický recept a oživte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 500 g listového těsta
  • 1 vejce (na potření)

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidejte na kousky nakrájené hovězí maso a osmažte, dokud nezmění barvu.
  2. Přidejte na kousky nakrájené rajče, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Směs promíchejte a nechte dusit asi 10-15 minut, až se všechny chutě spojí.
  3. Listové těsto rozválejte na poměrně tenký plát a vykrajujte z něj menší kruhy (průměr asi 10-12 cm).
  4. Na každý kruh dejte lžíci připraveného nadílky a překlopte těsto. Okraje spojte a pevně je ukliďte tak, aby nevypadala nadílka.
  5. Vejcem potřete empanadas z vrchu a uložte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu přibližně 20 minut, dokud nebudou empanadas zlatavé a křupavé.
  7. Hotové empanadas můžete podávat samotné nebo s pikantní omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *