26. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas de carne
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas de carne jsou lahodné plněné pečivo, které si zamilují milovníci argentinské kuchyně. Tento recept přináší krok za krokem návod, jak připravit křehké těsto a náplň z mletého masa, cibule, rajčat a aromatických koření. Inspirujte se argentinskou kulturou a uvařte si doma tyto lahodné empanadas de carne.

Suroviny

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • světlé víno
  • olivový olej
  • koriandr
  • kumin
  • sůl a pepř
  • listové těsto

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte nasekanou papriku a rajče a restujte do změknutí.
  3. Přisypte mleté maso a ještě chvilku smažte.
  4. Přidejte koriandr, kumin, sůl a pepř podle chuti a zalijte světlým vínem.
  5. Na pomalu dusit asi 20 minut, dokud se omáčka nesvaří.
  6. Podle potřeby přidejte vodu.
  7. Hotovou směs nechte vychladnout.
  8. Listové těsto rozválejte a vykrájejte kruhy, na které položte lžíci masa.
  9. Kruhy přeložte a uzavřete pečicím lepícím těstem.
  10. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 20 minut, dokud nejsou empanadas zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *