6. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas con carne
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas con carne jsou lahodné masové pečivo z Argentina, plněné pikantní hovězí směsí a zapečené do zlatavě křupavého těsta. Vyzkoušejte tento tradiční recept a přenesete se přímo do slunné Jižní Ameriky!

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 paprika, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/2 hrnku vody
  • olej na smažení
  • hotové listové těsto na empanadas

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli, papriku a česnek.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není masa dobře propečené.
  3. Přilijeme vodu a necháme provařit asi 10 minut, dokud voda nezmizí.
  4. Přisypeme kmín, papriku, sůl a pepř a promícháme.
  5. Necháme směs vychladnout.
  6. Listové těsto rozválíme a naporcujeme na menší kousky.
  7. Na každý kousek těsta dáme lžíci náplně s masem a připravíme si empanadu.
  8. Empanadas sepakované smažíme na rozpálené pánvi s olejem, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  9. Hotové empanadas podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *