29. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské bifteky s chimichurri salsa.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné argentinské bifteky podávané s tradiční chimichurri salsou. Tento jedinečný mix chutí a vůní určitě potěší každého milovníka grilování. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodné argentinské pokrmy doma.

Suroviny

  • 4 kusy argentinských bifteků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • 1 pohárek čerstvé petržele
  • 2 lžíce červeného vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na začátku si připravíme chimichurri salsa. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Papriky a cibuli nakrájíme na menší kousky. Petržel jemně nasekáme.
  2. V misce smícháme česnek, papriky, cibuli, petržel, červené víno a olivový olej. Osolíme a opepříme podle chuti. Směs necháme odležet alespoň 30 minut, aby chutě propojily.
  3. Bifteky omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zprudka opečeme bifteky z obou stran dle požadovaného stupně propečení.
  5. Smažené bifteky podáváme se chimichurri salsa jako omáčkou. Můžeme je doplnit vařenými brambory nebo restovanou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *