15. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si doma připravit skvělou argentinskou specialitu? Vyzkoušejte náš recept na argentinské bifteky! Překvapte své chuťové buňky výraznou a bohatou chutí tohoto lahodného jídla. S kvalitním hovězím masem a správným grilováním vytvoříte ten správný argentinský zážitek. Sledujte naše jednoduché kroky a přeneste se na chvíli na argentinské pláně. Navíc, tento recept je neodolatelný i pro milovníky steaků po celém světě.
Suroviny
- 600 g hovězího bifteku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup
- Biftek nechejte před přípravou zhruba 30 minut zchladnout na pokojovou teplotu.
- V misce smíchejte olivový olej, rozmačkaný česnek, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
- Biftek potřete připravenou směsí z obou stran a nechte marinovat zhruba 15 minut.
- Rozpálenou grilovací pánvičku nebo gril předehřejte na vysokou teplotu.
- Biftek na předehřátou pánvičku položte a opékejte 2-3 minuty na každou stranu pro středně propečený steak.
- Po upečení nechte maso odpočinout přikryté fólií zhruba 5 minut.
- Nakrájejte biftek na tenké plátky podél vláken a podávejte.