24. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské biftečky s ořechovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na argentinské biftečky s ořechovou omáčkou vám přinese chuť Jižní Ameriky přímo do vaší kuchyně. Hovězí biftečky jsou perfektně opečené a dochucené, zatímco ořechová omáčka dodává jemnou a bohatou chuť. Připravte si tento jednoduchý a lahodný argentinský pokrm, který určitě potěší vaše chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 4 kusy argentinského biftečku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 100 g ořechů, nasekaných
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Biftečky osolte a opepřete z obou stran.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a opečte biftečky po 3-4 minutách z každé strany, nebo podle požadovaného stupně propečení. Poté je dejte stranou a nechte odpočinout.
  3. Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a orestujte do měkka. Přidejte nasekaný česnek a ořechy a osmažte je spolu.
  4. Přidejte smetanu ke šlehání a za stálého míchání nechte omáčku provařit do zhoustnutí. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
  5. Na talíře rozdělte opečené biftečky a zalijte je ořechovou omáčkou.
  6. Servírujte s přílohou podle vlastního výběru, například s bramborovou kaší nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *