26. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské biftečky s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské biftečky s chimichurri jsou lahodným pokrmem plným chuti a aroma. Grilované kousky hovězího masa jsou podávány s tradiční argentinskou omáčkou chimichurri, která dodává jídlu pikantní nádech. Připravte si tento poutavý recept a poctěte své chuťové buňky jeho bohatými lahůdkami.

Suroviny

  • 4 kusy bifteků (cca 200g každý)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 balení čerstvé petrželky
  • 1 citron
  • 1 lžíce octa
  • 6 lžic oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Oloupejte česnek a nakrájejte na drobné kousky. Chillipapričku zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
  2. Natřete biftečky olejem a osolte a opepřete z obou stran.
  3. Na pánvi rozpalte trochu oleje a na ní opečte biftečky podle vaší představy.
  4. V misce smíchejte oloupaný a nakrájený česnek, chilli papričku, nadrobno nakrájenou petrželku, šťávu z citronu, ocet, olej, sůl a pepř. Smíchejte dohromady.
  5. Po upečení bifteček je můžete posypat chimichurri omáčkou, nebo ji servírovat jako přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *