26. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské biftečky s chimichurri jsou lahodným pokrmem plným chuti a aroma. Grilované kousky hovězího masa jsou podávány s tradiční argentinskou omáčkou chimichurri, která dodává jídlu pikantní nádech. Připravte si tento poutavý recept a poctěte své chuťové buňky jeho bohatými lahůdkami.
Suroviny
- 4 kusy bifteků (cca 200g každý)
- 2 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprička
- 1 balení čerstvé petrželky
- 1 citron
- 1 lžíce octa
- 6 lžic oleje
- sůl a pepř
Postup
- Oloupejte česnek a nakrájejte na drobné kousky. Chillipapričku zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.
- Natřete biftečky olejem a osolte a opepřete z obou stran.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a na ní opečte biftečky podle vaší představy.
- V misce smíchejte oloupaný a nakrájený česnek, chilli papričku, nadrobno nakrájenou petrželku, šťávu z citronu, ocet, olej, sůl a pepř. Smíchejte dohromady.
- Po upečení bifteček je můžete posypat chimichurri omáčkou, nebo ji servírovat jako přílohu.