27. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská uzená klobása se salátem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská uzená klobása se salátem je lahodné jídlo plné argentinských chutí a vůní. Vychutnejte si tučnou a křupavou uzenou klobásu spolu s osvěžujícím salátem plným zeleniny a bylinek. Recept je snadný a rychlý, ideální pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a potěšte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g argentinské uzené klobásy
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 2 rajčata
  • 1 okurka
  • 1 červená cibule
  • 100g olivových oliv
  • Čerstvá petržel
  • Olivový olej
  • Bílý vinný ocet
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Uzenou klobásu nakrájejte na plátky tloušťky asi 1 cm.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte plátky klobásy z obou stran dozlatova.
  3. Salát omyjte a nasekejte na menší kousky. Rajčata, okurku a cibuli omyjte a nakrájejte na plátky.
  4. Olivy nakrájejte na kolečka a petržel nasekejte jemně.
  5. V míse smíchejte ledový salát, rajčata, okurku, cibuli, olivy a petržel. Zakápějte olivovým olejem a bílým vinným octem, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Na talíře rozložte směs salátu a položte na ni plátky uzené klobásy.
  7. Podávejte ihned, případně ozdobte dalšími větvičkami petržele.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *