20. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská tarta s masem je lahodné argentinské jídlo, které si zamilujete. Recept na tuto chutnou a pikantní tartu je snadný a rychlý. Vyzkoušejte tento tradiční argentinský pokrm a udělejte si doma malý kulinářský zážitek.
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- 1 cibule
- 200 g mletého masa
- 100 g slaniny
- 100 g sýra
- 200 ml smetany
- 4 vejce
- sůl, pepř
Postup
- Na těsto smíchejte mouku se studeným máslem, přidejte vejce a vytvořte hladké těsto. Dejte do lednice odpočinout.
- Na pánvi orestujte na kostky nakrájenou cibuli, maso a na nudličky nakrájenou slaninu.
- Těsto rozválejte na plech a přidejte na něj smaženou směs masa a cibule.
- Přidejte nastrouhaný sýr a zalijte smetanou rozmíchanou s vejci. Posolte a opepřete.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30-40 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
- Po upečení nechte tartu trochu vychladnout a podávejte teplou či studenou.