22. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský steak s chimichurri je lahodný a pikantní pokrm, který zaručeně okouzlí nejen milovníky argentinské kuchyně. Kombinace chutného grilovaného masa s čerstvým chimichurri omáčkou je prostě nepřekonatelná. Připravte si tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké skvělou kombinací chutí. Sledujte náš recept a užijte si kousek Argentina u vás doma.
Suroviny
- 2 kusy argentinského steak
- 1/2 šálku olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1/4 šálku červeného vína octa
- 1/4 šálku nasekané petržele
- 1/4 šálku nasekaného koriandru
- 1/4 čajové lžičky červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte olivový olej, česnek, ocet, petržel, koriandr, papriku, sůl a pepř v misce na chimichurri omáčku. Nechte odležet minimálně 1 hodinu nebo přes noc v lednici.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Steaky osolte a opepřete z obou stran.
- Grilujte steaky na grilu podle žádaného stupně propečení (cca 4-5 minut z každé strany pro medium).
- Po upečení nechte steaky odpočinout pod pokličkou asi 5 minut, poté je podávejte s chimichurri omáčkou.