22. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská steak s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský steak s chimichurri je lahodný a pikantní pokrm, který zaručeně okouzlí nejen milovníky argentinské kuchyně. Kombinace chutného grilovaného masa s čerstvým chimichurri omáčkou je prostě nepřekonatelná. Připravte si tento lahodný pokrm doma a překvapte své blízké skvělou kombinací chutí. Sledujte náš recept a užijte si kousek Argentina u vás doma.

Suroviny

  • 2 kusy argentinského steak
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1/4 šálku červeného vína octa
  • 1/4 šálku nasekané petržele
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru
  • 1/4 čajové lžičky červené papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte olivový olej, česnek, ocet, petržel, koriandr, papriku, sůl a pepř v misce na chimichurri omáčku. Nechte odležet minimálně 1 hodinu nebo přes noc v lednici.
  2. Předehřejte gril na střední teplotu.
  3. Steaky osolte a opepřete z obou stran.
  4. Grilujte steaky na grilu podle žádaného stupně propečení (cca 4-5 minut z každé strany pro medium).
  5. Po upečení nechte steaky odpočinout pod pokličkou asi 5 minut, poté je podávejte s chimichurri omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *