20. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská miláčková empanada je oblíbený argentinský pokrm, který si získá srdce každého milovníka dobrého jídla. Tato chutná směs masa, cibule, papriky a oliv je zabalena v křehkém těstě a pečená dozlatova. Připravte si tento lahodný pokrm doma a nechte se unést exotickou chutí Argentiny. S receptem na argentinskou empanadu se stanete kuchařem ve své vlastní kuchyni. Užijte si jedinečný zážitek z chutí a vůní Argentiny.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- olivový olej
- sůl, pepř, mletá paprika
- světlé víno
- pasta z rajčat
- listové těsto
- 1 vejce
Postup
- Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme nakrájené maso a osmažíme ho dokud nezezlátne.
- Podlijeme trochou vína a pasta z rajčat a necháme provařit.
- Na hotovém masovém ragú rozvalíme listové těsto na plátek a vykrajujeme kolečka.
- Na každé kolečko dáme lžíci masa a přeložíme ho přes sebe do tvaru trojúhelníku.
- Okraje těsta přitlačíme pomocí vidličky.
- Empanady potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na 180°C asi 20 minut.