21. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská kuřecí empanada plněná zeleninou je lahodná a pikantní pochoutka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento tradiční argentinský pokrm a udělejte si radost vlastnoručně připravenou lahůdkou plnou čerstvých zeleninových ingrediencí. Sledujte náš recept a dejte si do svého jídelníčku novou chuťovou zkušenost!
Suroviny
- 450g kuřecích prsou, nakrájených na malé kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 200g rajčatového pyré
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- 400g listového těsta
Postup
- Na pánvi osmahneme kuřecí maso dozlatova, přidáme cibuli a česnek a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme papriky, cuketu a mrkev a smažíme, dokud zelenina nezměkne.
- Přilijeme rajčatové pyré a dochutíme paprikou, kmínem, koriandrem, solí a pepřem.
- Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na tenké pláty a vykrájíme kruhy.
- Na každý kruh těsta dáme lžíci náplně, přeložíme a utěsníme okraje vidličkou.
- Přeneseme empanady na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo studené jako svačinu.