21. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská kuřecí empanada plněná zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská kuřecí empanada plněná zeleninou je lahodná a pikantní pochoutka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento tradiční argentinský pokrm a udělejte si radost vlastnoručně připravenou lahůdkou plnou čerstvých zeleninových ingrediencí. Sledujte náš recept a dejte si do svého jídelníčku novou chuťovou zkušenost!

Suroviny

  • 450g kuřecích prsou, nakrájených na malé kousky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 200g rajčatového pyré
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400g listového těsta

Postup

  1. Na pánvi osmahneme kuřecí maso dozlatova, přidáme cibuli a česnek a restujeme dalších pár minut.
  2. Přidáme papriky, cuketu a mrkev a smažíme, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přilijeme rajčatové pyré a dochutíme paprikou, kmínem, koriandrem, solí a pepřem.
  4. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na tenké pláty a vykrájíme kruhy.
  5. Na každý kruh těsta dáme lžíci náplně, přeložíme a utěsníme okraje vidličkou.
  6. Přeneseme empanady na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  7. Podáváme teplé jako hlavní jídlo nebo studené jako svačinu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *