28. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská kachna s citrusovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská kachna s citrusovou omáčkou je lahodné a exotické jídlo plné výrazných chutí. Recept kombinuje křehkou kachnu s osvěžující omáčkou z citrusů a bylinek, která dodává jídlu pikantní nádech. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 2 středně velké pomeranče
  • 1 citron
  • 2 lžíce medu
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Vyškrábneme šťávu z pomerančů a citronu do mísy. Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a med. Důkladně promícháme.
  2. Kachnu očistíme a zbavíme nadbytečného tuku. Nůžkami nebo nožem zpracujeme, aby se kůže dobře prošpikovala marinádou.
  3. Kachnu potřeme marinádou z obou stran a necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně však přes noc.
  4. Pečeme kachnu v troubě při teplotě 180 stupňů Celsia asi 60-70 minut, dokud nebude kůže zlatavá a kachna propečená.
  5. Během pečení kachnu občas poléváme marinádou, aby zůstala šťavnatá.
  6. Po upečení necháme kachnu odpočinout a mezitím si připravíme omáčku.
  7. Marinádu z pečící mísy přelijeme do hrnce a zahříváme. Na pomalém ohni dopracujeme omáčku na požadovanou konzistenci a případně dochutíme solí a pepřem.
  8. Hotovou kachnu podáváme se sladko-kyselou citrusovou omáčkou a doplňky podle chuti. Skvěle se hodí rýže nebo bramborová kaše a sezónní zelenina.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *