28. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská hovězí s chimichurri omáčkou je chutný a sýtný recept, který vás okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí. Křehké a šťavnaté hovězí maso je perfektně doplněno pikantní a osvěžující chimichurri omáčkou plnou bylinek a koření. Tento argentinský pokrm je vhodný jako hlavní jídlo na grilování nebo při posezení s rodinou a přáteli. Připravte si tento jednoduchý recept a přenesete se do argentinské atmosféry plné lahůdek!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (ideálně roštěnec)
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vína octa
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1/2 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup
- V míse smíchejte olivový olej, červené víno ocet, prolisovaný česnek, petrželku, oregano, mletou papriku, kajenský pepř, sůl a černý pepř.
- Hovězí maso nakrájejte na tenké steaky a vložte je do misky s chimichurri omáčkou.
- Dobře promíchejte, aby se omáčka dostala ke všem kouskům masa.
- Dejte maso do lednice a nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc.
- Před přípravou masa nechte maso zchladnout na pokojovou teplotu.
- Rozpálte gril na vysokou teplotu.
- Položte marinované kousky masa na rozpálený gril a grilujte zhruba 3-4 minuty na každé straně (pro středně propečené steaky).
- Po upečení nechte maso před podáváním odpočinout 5 minut.
- Servírujte s chimichurri omáčkou a můžete přidat také pečené brambory nebo čerstvou zeleninovou salátovou přílohu.