28. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská hovězí s chimichurri omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská hovězí s chimichurri omáčkou je chutný a sýtný recept, který vás okouzlí svou jedinečnou kombinací chutí. Křehké a šťavnaté hovězí maso je perfektně doplněno pikantní a osvěžující chimichurri omáčkou plnou bylinek a koření. Tento argentinský pokrm je vhodný jako hlavní jídlo na grilování nebo při posezení s rodinou a přáteli. Připravte si tento jednoduchý recept a přenesete se do argentinské atmosféry plné lahůdek!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (ideálně roštěnec)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vína octa
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1/2 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte olivový olej, červené víno ocet, prolisovaný česnek, petrželku, oregano, mletou papriku, kajenský pepř, sůl a černý pepř.
  2. Hovězí maso nakrájejte na tenké steaky a vložte je do misky s chimichurri omáčkou.
  3. Dobře promíchejte, aby se omáčka dostala ke všem kouskům masa.
  4. Dejte maso do lednice a nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně však přes noc.
  5. Před přípravou masa nechte maso zchladnout na pokojovou teplotu.
  6. Rozpálte gril na vysokou teplotu.
  7. Položte marinované kousky masa na rozpálený gril a grilujte zhruba 3-4 minuty na každé straně (pro středně propečené steaky).
  8. Po upečení nechte maso před podáváním odpočinout 5 minut.
  9. Servírujte s chimichurri omáčkou a můžete přidat také pečené brambory nebo čerstvou zeleninovou salátovou přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *