26. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská empanada s masem.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou argentinskou empanadu s masem díky našemu jednoduchému receptu. Tato tradiční chuťovka je plněná chutným masem a dokonale křehkým těstem – skvělá volba pro každou příležitost! Zkuste si ji připravit doma a dopřejte si pochoutku jako z argentinské kuchyně.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • Olivy
  • Kuřecí vývar
  • Sůl, pepř, kmín
  • Olivový olej
  • Těsto na empanadu

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zhnědnout.
  2. Přidáme nakrájenou papriku, rajče a olivy. Promícháme a zalijeme trochou vývaru. Dochutíme solí, pepřem a kmínem.
  3. Necháme dusit do měkka.
  4. Ve vhodnější misce rozválíme těsto na empanadu a tvarujeme do trojúhelníků.
  5. Na střed trojúhelníků dáme náplň a uzavřeme empanadu. Okraje můžeme přelít olivovým olejem.
  6. Položíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů dozlatova.
  7. Podáváme teplé a můžeme ozdobit petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *