9. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská empanada s masem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská empanada s masem je lahodná a typická argentinská specialita, která svým výborným chuťovým zážitkem okouzlí každého milovníka dobrého jídla. Tento recept vás naučí, jak připravit křupavé a plněné kapsy těsta s pikantní náplní z mletého masa. S jednoduchým postupem a použitím čerstvých zdravých ingrediencí se tato argentinská empanada stane oslnivou pochoutkou, kterou si dokážete vychutnat kdykoli a kdekoli. Zkuste ji připravit a nechte se unést vůní a chutí exotické Argentiny.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a vejce. Přilijte postupně trochu vody a hněťte těsto, dokud nezískáte elastickou konzistenci. Přikryjte a nechte odpočinout 30 minut.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte drobně nakrájenou cibuli s česnekem dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené papriky a maso a osolte a opepřete. Smažte, dokud maso nezezlátne.
  4. Těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte je na tenké placky.
  5. Na každou placku dejte lžíci náplně a zavřete ji do poloměsíčního tvaru. Okraje propohrabte vidličkou.
  6. Empanady dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
  7. Podávejte teplé jako hlavní chod nebo s omáčkou jako předkrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *