26. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská empanada je tradiční argentinský pokrm plný chuti a lahodnosti. Tato empanada je přípravou jednoduchá, ale výsledek rozhodně stojí za to. Měkké těsto naplněné šťavnatým masem, zeleninou a výraznými kořenícími látkami vytváří dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte argentinskou empanadu a dopřejte si kousek autentické argentinské kuchyně.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 500 g mletého masa
- 1 cibule, nasekaná nadrobno
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 paprika, nasekaná nadrobno
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Do mísy smíchejte mouku, na kostičky nakrájené máslo, vejce a mléko. Vypracujte těsto a nechte ho odležet v lednici minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a papriku. Přidejte mleté maso a za stálého míchání smažte, dokud maso nezmění barvu. Přidejte mletou papriku, kmín, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
- Těsto rozdělte na menší kousky a každý vyválejte na placku. Do středu každé placky dejte lžíci náplně, složte placku napůl a uzavřete okraje – buď vytvářením pečlivých záhybů nebo pomocí vidličky.
- Empanady přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud nebudou zlatavé.
- Můžete podávat teplé nebo studené. Dobrou chuť!