26. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská empanada
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská empanada je tradiční argentinský pokrm plný chuti a lahodnosti. Tato empanada je přípravou jednoduchá, ale výsledek rozhodně stojí za to. Měkké těsto naplněné šťavnatým masem, zeleninou a výraznými kořenícími látkami vytváří dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte argentinskou empanadu a dopřejte si kousek autentické argentinské kuchyně.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 paprika, nasekaná nadrobno
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Do mísy smíchejte mouku, na kostičky nakrájené máslo, vejce a mléko. Vypracujte těsto a nechte ho odležet v lednici minimálně 30 minut.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a papriku. Přidejte mleté maso a za stálého míchání smažte, dokud maso nezmění barvu. Přidejte mletou papriku, kmín, sůl a pepř a důkladně promíchejte.
  3. Těsto rozdělte na menší kousky a každý vyválejte na placku. Do středu každé placky dejte lžíci náplně, složte placku napůl a uzavřete okraje – buď vytvářením pečlivých záhybů nebo pomocí vidličky.
  4. Empanady přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, nebo dokud nebudou zlatavé.
  5. Můžete podávat teplé nebo studené. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *