29. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská Asado
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská Asado je tradiční specialita, kterou si zamilujete všichni milovníci grilování. Tento recept pochází přímo z Argentiny a přináší autentickou chuť a vůni. Křehké a šťavnaté kousky masa jsou perfektně propečené a doslova se rozplývají na jazyku. K tomu neodmyslitelně patří také příjemná společnost a rodinná atmosféra, která tuto pochoutku ještě umocňuje. Popohnané aromatem čerstvého koření přineseného přímo ze země tango a fotbalu, vás tento recept zavede na půdu argentinské vášně pro grilování. Připravte si argentinskou Asado a nechte se unést na dobrodružnou cestu do srdce Jižní Ameriky.

Argentinská Asado

Suroviny:

  • 1,5 kg hovězího masa (plátky na gril)
  • 500 g vepřového masa (plátky na gril)
  • 500 g klobásy (chorizo)
  • 4 papriky (červená, žlutá, zelená)
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 500 g brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Připravte marinádu smícháním olivového oleje, nasekaného česneku, soli a pepře.
  2. Maso i zeleninu omyjte a nakrájejte na velké kousky.
  3. Plátky masa nechte marinovat v připravené marinádě minimálně 2 hodiny. Během této doby je občas obracíme, aby se marináda rovnoměrně vstřebala.
  4. Na gril rozehřejte uhlí nebo spalte dřevo tak, aby získalo žhavé uhlí.
  5. Přípravu grilu zahajte pokládáním plátků masa a klobásy. Chorizo má vyšší obsah tuku, takže bude tvořit přirozenou marinádu pro ostatní druhy masa.
  6. Postupně na gril přidávejte nakrájenou zeleninu a hovězí maso. Pečte maso do doby, než získá vně křupavou a uvnitř šťavnatou strukturu.
  7. Grilované maso a zeleninu podávejte s pečenými brambory nebo nacho chipsy a vaším oblíbeným dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *