29. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinská Asado je tradiční specialita, kterou si zamilujete všichni milovníci grilování. Tento recept pochází přímo z Argentiny a přináší autentickou chuť a vůni. Křehké a šťavnaté kousky masa jsou perfektně propečené a doslova se rozplývají na jazyku. K tomu neodmyslitelně patří také příjemná společnost a rodinná atmosféra, která tuto pochoutku ještě umocňuje. Popohnané aromatem čerstvého koření přineseného přímo ze země tango a fotbalu, vás tento recept zavede na půdu argentinské vášně pro grilování. Připravte si argentinskou Asado a nechte se unést na dobrodružnou cestu do srdce Jižní Ameriky.
Argentinská Asado
Suroviny:
- 1,5 kg hovězího masa (plátky na gril)
- 500 g vepřového masa (plátky na gril)
- 500 g klobásy (chorizo)
- 4 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 500 g brambor
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Připravte marinádu smícháním olivového oleje, nasekaného česneku, soli a pepře.
- Maso i zeleninu omyjte a nakrájejte na velké kousky.
- Plátky masa nechte marinovat v připravené marinádě minimálně 2 hodiny. Během této doby je občas obracíme, aby se marináda rovnoměrně vstřebala.
- Na gril rozehřejte uhlí nebo spalte dřevo tak, aby získalo žhavé uhlí.
- Přípravu grilu zahajte pokládáním plátků masa a klobásy. Chorizo má vyšší obsah tuku, takže bude tvořit přirozenou marinádu pro ostatní druhy masa.
- Postupně na gril přidávejte nakrájenou zeleninu a hovězí maso. Pečte maso do doby, než získá vně křupavou a uvnitř šťavnatou strukturu.
- Grilované maso a zeleninu podávejte s pečenými brambory nebo nacho chipsy a vaším oblíbeným dipem.