21. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte originální argentinský recept na lahodné empanadas se šunkou! Křehké těsto plněné šťavnatou směsí šunky, cibule, papriky a koření vás okouzlí jedinečnou chutí Jižní Ameriky. Skvělá volba na rychlý oběd nebo večeři pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a spojte chuťové pohárky s argentinskými empanadas!
Suroviny:
- 400 g hlavního těsta na těsto (např. těsto na koláče)
- 200 g šunky, nakrájené na drobné kousky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 1 paprika, nakrájená na drobné kousky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky kajenského pepře
- ¼ lžičky mletého kmínu
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- 1 vejce
Postup:
- Na pánvi osmahněte cibuli a papriku dozlatova.
- Přidejte nakrájenou šunku a za občasného míchání smažte dozlatova.
- Přidejte mletou papriku, sůl, kajenský pepř, kmín a černý pepř. Míchejte dohromady a nechte vychladnout.
- Vezměte hlavní těsto a vyválejte ho na stůl. Pomocí šálku vytvořte malé kruhy.
- Na každý kruh dejte lžíci směsi se šunkou a uzavřete těsto do tvaru půlměsíce. Okraje důkladně zalepte prsty.
- Pokládejte empanadas na plech vyložený pečícím papírem.
- Štětcem potřete empanadas rozšlehaným vejcem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia asi 20 minut.
- Hotové empanadas servírujte teplé.