21. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentina: Empanadas s masovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte argentinský recept na lahodné empanady s masovou nádivkou. Empanady jsou křehké pečivo plněné pikantní směsí masa, cibule a koření. Skvělá chuťová kombinace na vašem talíři! Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si lahodné pokrmy přímo z Argentiny.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 červená paprika, nasekaná na drobné kousky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • listové cesto
  • 1 vajíčko, rozšľahané na potretie

Postup

  1. Na panvici osmahneme cibuľu a česnek dozlatista.
  2. Pridáme mleté maso a orestujeme, kým sa zmieša s cibuľou.
  3. Pridáme papriku, mletú papriku, kmín, soľ a korenie. Premiešame a dusíme 5-10 minút.
  4. Necháme zmes vychladnúť.
  5. Na placku cesta nakrájame kruhy a naplníme ich masovou nádivkou.
  6. Zatlačíme okraje cesta prstami, aby sa empanada zatvorila.
  7. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *