19. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte originální venezuelský recept na Arepas s ořechovým máslem a medem! Tato chuťová kombinace slané kukuřičné chlebíčky s máslem a sladkým medem vám jistě zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si tuto lahodnou pochoutku doma!
Suroviny
- 2 hrnky masarepa (bílá kukuričná mouka)
- 1 a 1/2 hrnku vody
- 1/2 hrnku ořechového másla
- Med na dochucení
Postup
- V misce smíchejte masarepu s vodou, dokud vznikne hladké těsto.
- Těsto rozdělte na menší koule a rozetřete do placků tloušťky asi 1 cm.
- Na pánvi nebo grilu opékejte arepas z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Vezměte hotové arepas z pánve a rozmažte na nich ořechové máslo.
- Pošmákněte arepas medem podle chuti a podávejte teplé.