9. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné arepas s masem a sýrem – tradiční venezuelské pokrm, který potěší každého gurmána. Náplň z krájeného masa a sýra se skvěle doplní s křupavou a chutnou arepou. Naučte se recept na tyto lahodné pochoutky a užijte si jedinečnou chuť Jižní Ameriky!
Suroviny
- 2 šálky masarepa (bílá kukuřičná mouka)
- 2 šálky vody
- 1 šálek nastrouhaného sýra (např. cheddar)
- 300 g masa (hovězí, kuřecí nebo vepřové)
- Sůl, pepř a další koření podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravte těsto na arepas. Smíchejte masarepu, vodu, sůl a pepř dohromady a vytvořte hladké těsto.
- Vytvarujte těsto na placky a smažte je na pánvi s olejem z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- V mezičase si osmažte maso na pánvi a ochuťte ho podle chuti kořením.
- Nakrájejte upečené arepas napůl a naplňte je osmaženým masem a nastrouhaným sýrem.
- Pozpátku složte arepy, aby se sýr začal tát a servírujte hned, dokud jsou stále teplé.