14. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné arepas s kuřecím masem a sýrem. Tento klasický venezuelský pokrm je snadno připravitelný a nabízí dokonalou kombinaci chutí. Zkuste si připravit tuto lahůdku a okusit exotickou chuť Jižní Ameriky. Sledujte náš recept a užijte si jedinečnou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 2 hrnky masarepa (prekyslená kukuřičná mouka)
- 2 1/2 hrnku vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička oleje
- 300g kuřecího masa, nakrájeného na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 stroužek česneku, nakrájený na drobno
- 100g strouhaného sýra
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte masarepu, vodu, sůl a olej, dokud nedostanete kompaktní těsto.
- Vytvarujte těsto na malé placičky a usmažte na pánvi s trochou oleje, dokud nejsou zlatavé a propečené na obou stranách.
- Na pánvi osmahněte cibuli s paprikou a česnekem, přidejte kuřecí maso a osmahněte dozlatova.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Vložte směsi kuřecího masa do arepas, přidejte trochu sýra a zavřete arepas.
- Pokud chcete, můžete zapečené arepas dát ještě na pár minut do trouby, dokud se sýr nerozpustí.