16. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na arepas s kuřecím masem a avokádem, tradiční venezuelské placičky z kukuřičné mouky plněné šťavnatým kuřecím masem a čerstvým avokádem. Skvělá chuť a jednoduchá příprava, která určitě potěší vaše chuťové buňky. Zkuste to ještě dnes!
Suroviny
- 2 šálky masové mouky (masarepa)
- 2 šálky vody
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje
- 300g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
- 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka
- olivový olej pro smažení
Postup
- V misce smíchejte masovou mouku s vodou a solí, hněťte těsto až do konzistence tvarovatelné hmoty.
- Vytvořte malé placky z těsta a smažte je na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje, dokud nejsou zlatavé.
- V jiné pánvi osmahněte kuřecí maso, osolte a opepřete dle chuti.
- Rozkrojte arepas a naplňte je osmaženým kuřecím masem, plátky avokáda a posypte nasekanou petrželkou.
- Hotové arepas ještě můžete podávat se smetanou nebo salsou dle chuti.